Craig F. Dothe Architect Company

Before and After Gallery

Before Picture

Country Kitchen Before

The Country Kitchen was housed in a building with horizontal gray siding, horizontal window bands, and accented with two pieces of faux gingerbread. The building was more suburban ranch house than Atlantic City excitement.

After Picture

Country Kitchen After

The new facade takes full advantage of the Country Kitchen's corner location. The undulating frieze band carries the eye along both facades, providing the building with an expanded presence. The large, gracious arches invite people into the building. The lush planters add the softening effect of greenery to the oceanfront location.

Before Picture

3000 Boardwalk Before

Beige on the Boardwalk, this location for a psychic reader offered none of the colorful attitude associated with this profession. The storefront seemed more like a window to the past than the future.

After Picture

3000 Boardwalk After

The new facade is a combination of moving forms and exciting colors. The glowing orbs, sweeping curves and bright colors combine references to the gypsy caravans of old, while looking decidedly modern. This psychic now provides a bridge between your past and your future.

Before Picture

Oliver's Before

This closed up, former pizza place had no redeeming architectural features. A complete facade renovation was the only way to bring the building back to usefulness.

After Picture

Oliver's After

Oliver's will be a new upscale dining experience. The remodeled facade sets the tone for this establishment. The oversize arched window in the front implies a scale larger than the typical one story Boardwalk store. The metal roof and natural tile on the facade provide solidity. The corner entry with tower above announces Oliver's presence to the Boardwalk.

Before Picture

Margate House Before

Designed to be the new home of the Margate Yacht Club, construction was stopped partway when the Yacht Club was disbanded. The partial structure sat on its bayfront lot waiting for a use.

After Picture

Margate House After

Repurposed as a residence, the original building was incorporated into a dynamic new home. Sweeping forms intersect with the angular sections of the original structure adding excitement through contrast. Sculptural forms in the front yard set up the entry sequence, carrying one up, into the house and back to the bay.