Craig F. Dothe Architect Company

Before and After Gallery

Before Picture

Fischer Flowers Before

Built as a shining example of mid-century modern style, the Fisher Flowers' building had become another victim of time along Pacific Avenue. The building's tired look was not in sync with the talent of the floral designers located within.

After Picture

Fischer Flowers After

A new coat of stucco unified the facade and, along with the new triangular pylon rising 3 stories on one side, modernized the architecture. The use of rich, deep colors to accentuate the new facade has brought the Fisher Flowers' building into the new millennium.

Before Picture

2500 Boardwalk Before

Covered with white painted plywood siding, this building was the epitome of bland architecture. Designed to be ignored, the structure did nothing to attract patrons to the businesses within.

After Picture

2500 Boardwalk After

The facade has been rebuilt in the Beaux Art style. The traditional style has added instant cachet to the businesses located within. The red brick walls and white stone trim will look crisp and clean for a long time in the harsh oceanfront environment.

Before Picture

Boardwalk Pizza Before

This pizza restaurant was housed in a clean and serviceable building. The building exalted the mundane, rather than enticing the passerby to try the food within.

After Picture

Boardwalk Pizza After

A new, round overhang capitalizes on the corner location, adding energy to this section of the Boardwalk. The domed tower above, with its added height, serves as a landmark along this section of the Boardwalk between the casinos. The new facade design draws patrons into the store.

Before Picture

Ventnor Residance Before

The client asked to have their house expanded and updated to function for their current waterfront lifestyle in Ventnor.

After Picture

Ventnor Residence After

The house was expanded along the entire length to a full 2 stories. Increased windows bring more light into the interior. The new front porch allows for interaction with the street, while the warm colors on the roof and siding provide a welcoming presence.

Before Picture

Longport Residence Before

Buying this house, the client inherited a chopped-up layout that did not work for their family or make the most of the amazing views afforded by the location.

After Picture

Longport Residence After

The living area (front half) was completely demolished, then expanded and rebuilt to suit the current owner's lifestyle and take advantage of the views of ocean, bay and inlet. The sleeping areas were gutted and redone with new en-suite bathrooms and revised closets.